Nejdříve srazil cyklistu, při ujíždění z místa zabil jiného řidiče. Za dvě nehody dostal šest let vězení

Soud Musila nepravomocně odsoudil (zdroj: ČT24)

V jednom z nejvýraznějších případů řidičské bezohlednosti rozhodl soud v Benešově. Dvacetiletý Marek Musil dostal, zatím nepravomocně, šest let vězení za dvě nehody. Podle obžaloby nejdřív úmyslně srazil cyklistu. Když ujížděl z místa nehody, narazil do druhého auta a jeho řidiče zabil.

Marek Musil čelil obžalobě z usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví za dvě nehody, které se staly 3. srpna loňského roku. Obě nehody, ke kterým došlo mezi rodinnými domky v Benešově, od sebe dělilo jen pár minut.

Na začátku stál konflikt Musila a jeho kamarádů s cyklistou. Nejdříve muži z auta nadávali. Když jim na oplátku zabušil na kapotu, začali ho pronásledovat a srazili ho. Cyklista utrpěl lehká zranění.

Poté začal Musil z místa rychle ujíždět. Na křižovatce bez dopravního značení nedal přednost zprava a srazil se s osobním vozem. Jeho řidič na místě zemřel, spolujezdce přepravil vrtulník s těžkým zraněním do nemocnice.

Okresní soud v Benešově nyní udělil Musilovi trest ve výši šesti roků ve věznici s dozorem. Zatím je jeho rozsudek nepravomocný. Mladíkovi hrozil až desetiletý trest, státní zástupce ale požadoval méně. Snížený a mírnější režim vysvětlil soudce Pavel Vosmanský tak, že dává pachateli šanci se změnit.