Zloděj připravil veterána o úspory. Po měsících se sám udal policii

Veterána z druhé světové války Miloslava Masopusta v únoru zloděj okradl o platební kartu, hotovost a doklady. Pak mu z účtu zmizely i celoživotní úspory. Devět měsíců poté, kdy policisté zveřejnili snímky podezřelého z kamer bankomatů, se muž, který kartu používal, přišel přiznat policii. Kartu s PIN kódem prý nalezl na ulici. Svého jednání údajně lituje a chce dvaadevadesátiletému veteránovi úspory navrátit.

Veterán z druhé světové války Miloslav Masopust v únoru nahlásil policii ztrátu peněženky, ve které měl doklady, peníze a platební kartu i s PIN kódem. Až po dvou měsících však také zjistil, že mu někdo vybírá peníze z účtu, a kartu zablokoval.

„Z banky přišlo vyúčtování, teprve tak jsme zjistili, že se z ní odečítaly částky. Manžel celou dobu nevybíral a kartu nepoužíval,“ řekla České televizi manželka veterána Helena Masopustová.

Zloděj, který podle policie peněženku našel na ulici, postupně vybíral z karty peníze v několika obcích – v Dobříši, Sedlčanech, Příbrami a Kamýku nad Vltavou.

Ke krádeži se muž doznal krátce po zveřejnění záběrů

Policistům se nepodařilo pachatele vypátrat, takže 2. listopadu zveřejnili fotky podezřelého z kamer v bankomatech, které k výběrům použil. Již dva dny poté se zloděj sám udal.

Muž, který vybíral peníze z účtu Miloslava Masopusta
Zdroj: ČT24

„V pátek 4. listopadu se po zveřejnění případu v médiích přišel osmapadesátiletý muž sám přihlásit na policejní služebnu, kde se ke svému jednání doznal. Svého jednání lituje a je prý připraven odcizené úspory poškozenému vrátit,“ sdělila mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Jedná se podle ní o muže, který zatím nebyl odsouzen za žádný majetkový trestný čin. Z jeho výpovědi vyplývá, že platební kartu s PIN kódem nalezl na ulici.