Soud poslal muže na 20 let do vězení za vraždu tchýně a jejího partnera

Českobudějovický soud poslal na 20 let do vězení muže, který zavraždil svou tchýni a jejího partnera. 51letý muž se k činu přiznal, prý tak reagoval na problémy se svou manželkou, která ho opustila. Verdikt ještě není pravomocný, státní zástupce už se sice práva na odvolání vzdal, ale obžalovaný si lhůtu ponechal.

„Soud považuje za prokázané, že obžalovaný jednal po předchozím uvážení a na místo činu dorazil s úmyslem usmrtit,“ uvedl předseda senátu českobudějovického soudu Ondřej Vítů. Dodal, že muž se na vraždu připravoval.

Tragická událost se stala loni v prosinci na Jindřichohradecku. Jednapadesátiletý muž tam tehdy přicestoval ze Slovenska, kde se svou rodinou žil. Před soudem tvrdil, že si nedokáže vysvětlit, proč k tragédii došlo - útok na tchyni a jejího partnera prý neplánoval. „Byl to zkrat, který si nedokážu vysvětlit. Lituji toho, co se stalo, a chci se všem omluvit,“ uvedl muž před soudem. Po svém činu se řadě pozůstalých omluvil i písemně.

Podle státního zástupce se však na svůj čin připravoval. Podobně hovořil i soudní znalec z oboru psychologie Václav Šnorek. „Jeho jednání bylo pravděpodobně plánované. Z odchodu manželky vinil její rodiče. Průběh toho činu byl brutální,“ uvedl. Muž nejdříve oba dva seniory udeřil střelnou zbraní a následně je ubodal nožem. Podle znalce se u něj projevuje emoční nestálost a má také sklon k impulsivnímu jednání.