Policie chce poslat k soudu muže podezřelého z vražd pražských taxikářů

Policie navrhla obžalovat muže, jehož viní z vražd tří taxikářů v Praze z roku 2014. Hrozí mu až 20 let vězení i výjimečný trest. Obviněný je v současnosti ve vězení za jinou trestnou činnost. Jednání pachatele vražd mělo podle vyšetřovatelů loupežný motiv.

Z vražd byl podle mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové obviněn pětatřicetiletý muž. „Je stíhán pro zločin vraždy spáchané v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch,“ řekla Zenklová. Zároveň byl obviněn z nedovoleného ozbrojování. Zenklová neupřesnila, zda se muž k činu přiznal, nebo za jakou trestnou činnost si odpykával trest, když na něj policisté přišli.

Vraždy taxikářů byly přes půl druhého roku nevyjasněným případem, než byl podezřelý
v listopadu 2015 dopaden a obviněn. První zastřelený taxikář byl nalezen předloni 1. února v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2. Další dva mrtvé taxikáře pak našli na polní cestě u Uhříněvsi v noci z 10. na 11. dubna.

Vrah si zřejmě taxikáře zastavil v centru

V dubnu 2014 informovala policie o nálezu dvou těl taxikářů na polní cestě v pražské Uhříněvsi. Jednomu bylo 26 let a druhému 60 let. Kriminalisté tehdy mluvili o tom, že vrah si je zastavil v centru Prahy a požádal o odvoz na okraj města, kde je pak zastřelil.