Zchudne o 10 milionů Babiš, nebo Kalousek? Rivalové se vsadili

Výbor jednal o rozpočtu, Babiš s Kalouskem se hádali o hazard (zdroj: ČT24)

Jednání rozpočtového výboru ve sněmovně přineslo další kolo přestřelky mezi ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a exministrem Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Babiš prohlásil, že byl Kalousek vyšetřován kvůli rozhodnutí povolit internetový hazard. Kalousek ale oponoval, že ve smyslu trestního řádu nikdy kvůli sázení na internetu vyšetřován nebyl. Nabídl proto Babišovi sázku o deset milionů a ten ji přijal.

Babiš poté řekl Českému rozhlasu, že má za to, že sázku vyhrál. Argumentoval článkem z října 2011, kde se psalo, že protikorupční policie Kalouska vyšetřuje kvůli podezření, že přijal několik milionů korun za to, že povolil internetové sázení.

Jenže i Kalousek tvrdí, že je vítězem on. „Já jsem ve smyslu trestního řádu nikdy vyšetřován nebyl, tím jsem si jist,“ prohlásil. Popsal to tak, že vyšetřován ve smyslu trestního řádu je člověk v situaci, kdy proti němu policie vznese obvinění a zahájí vyšetřování.

Výbor jednal o rozpočtu, Babiš s Kalouskem se hádali o hazard (zdroj: ČT24)

Slovní spory a vzájemná osočování mezi oběma politiky jsou častá. Minulou neděli se například utkali v Otázkách Václava Moravce na ČT. Debata byla hodinovým kolotočem vzájemného překřikování, slovního napadání, hádek, vysmívání a skákání do řeči. Oba řečníci se navzájem nazývali lháři, podvodníky a korupčníky.

Bouřlivá debata Miroslava Kalouska a Andreje Babiše (zdroj: ČT24)