Děti zaměněné v Třebíči slavily narozeniny

Jabloňov (Žďársko) - Verunka a Nikolka, které před rokem vyměnily zdravotní sestry v třebíčské nemocnici, dnes slaví svoje první narozeniny u Čermáků v Přibyslavicích. Na přání rodičů je oslava bez novinářů a také s vypnutými mobilními telefony. U Čermáků obě holčičky dnes přespí. V neděli pak budou oslavy pokračovat nejdříve u babičky Trojanové v Tasově a potom u Brožů v Jabloňově. Pak se snad obě rodiny uvidí ještě na Vánoce. Na Štědrý den i na Boží hod už ale budou obě děti spát v postýlkách u svých biologických rodičů, řekl Libor Broža.

Zatímco Broža pragmaticky míní, že děti potřebují klid a delší pauzu od neustálého pendlování mezi rodinami, jeho partnerka Jaroslava Trojanová si jen těžko buduje citový vztah ke své biologické dceři Verunce. Větší lásku stále cítí k Nikole, se kterou si protrpěla období, ve kterém jí nikdo nevěřil a Brožova rodina ji zatracovala za nevěru.

Dnes dopoledne Jaroslava s Liborem odvezli svoji Verunku k Čermákovým a cestou domů nakoupili na nedělní oslavy. Oba se už těší, až se na Vánoce odstěhují z pokoje u rodičů do svého domu. Jaroslava by už mohla štědrovečerní večeři vařit ve svém. „Dárek jsem koupila pro Nikolku už v létě - hrací křesílko,“ říká a trochu smutně se dívá do kouta, kde stojí. „Teď musím dokoupit druhé,“ dodává. Na kupování dárků k narozeninám u Brožů neměli vůbec žádný čas. K narozeninám holčičky dostanou v neděli houpací koníky a knížky. Plyšáků má Verunka plný pokojík.

Jaroslava by ráda pod stromečkem našla zásnubní prstýnek, její partner ale se svatbou otálí. S Liborem se znají téměř pět let. Vídali se ale jen o víkendech, když se Broža vracel s kamionem z cest. Broža také váhá s početím druhého dítěte: „To je ještě strašně brzy,“ řekl.