Právo: Inspekce MV nenašla policistu, který vynesl Čunkovy údaje

Praha - Inspekce ministerstva vnitra v těchto dnech odložila šetření úniku informací, které se týkaly údajné korupční aféry předsedy lidovců Jiřího Čunka. Nepodařilo se jí totiž nalézt policistu, jenž médiím předal data z Čunkova spisu. Informaci přineslo dnešní Právo.

Podnět k šetření podal v létě inspekci brněnský krajský žalobce Petr Coufal, který na kauzu Čunek dohlížel. On i jihlavský státní zástupce Arif Salichov měli podezření, že údaje unikly na veřejnost cíleně v době, kdy případ šetřila ostravská pobočka protikorupční policie. Jedním z podezřelých byl i původní vyšetřovatel případu Milan Šošovička.

Čunek byl trestně stíhán kvůli obvinění, že v roce 2002 převzal ve funkci starosty Vsetína půlmilionový úplatek. Informace o tom, že politika vyšetřuje policie, se v prosinci 2006 objevily v deníku Mladá fronta Dnes. Trestní stíhání bylo letos v srpnu zastaveno.

Inspekce ministerstva vnitra stále šetří jiný únik informací ohledně Čunka, který se týká říjnové reportáže České televize o Čunkově pobírání sociálních dávek v 90. letech