Ve Vsetíně chtějí v příštím roce nakoupit až 22 autobusů

Vsetín - Největší autobusový dopravce ve Zlínském kraji, společnost ČSAD Vsetín, chce příští rok zakoupit až 22 autobusů. Investice do devíti příměstských, stejného počtu dálkových a čtyř městských autobusů má přispět ke zkvalitnění služeb a vyšší spolehlivosti. Uvedl výkonný ředitel společnosti Josef Růčka.

ČSAD Vsetín zajišťuje přibližně polovinu dopravní obslužnosti v regionu, celkem firma provozuje asi 290 autobusů. Pravidelnými investicemi v poslední době se podařilo jejich průměrné stáří stlačit pod deset let. Společnost provozuje městskou hromadnou dopravu, pravidelnou meziměstskou i příměstskou autobusovou dopravu a zájezdovou dopravu.

Společnost ČSAD Vsetín zaměstnávala na konci roku 2006 celkem 519 pracovníků. Firma má provozovny ve Vsetíně, Rožnově pod Radhoštěm, Zlíně, Slavičíně, Luhačovicích a Valašském Meziříčí.

Podnik loni utržil za prodej vlastních výrobků a služeb 352,3 milionu korun, o rok dříve to bylo o zhruba 22 milionů méně. Na zajištění dopravní obslužnosti, provoz městské hromadné dopravy a žákovské jízdné dopravce získal v roce 2006 dotace 136,5 milionu korun. Firma patří do skupiny ČSAD Invest.