Řidiči mají poslední možnost vyměnit si staré průkazy

Pardubice - Pokuta dva tisíce korun a správní řízení hrozí řidičům, kteří si nevyměnili staré průkazy, od Nového roku přestanou platit. Například pardubická radnice proto otevře svůj úřad na odboru dopravy i na Silvestra.

Na Pardubicku jsou desítky, v celém kraji pak stovky řidičů, kteří nový řidičský průkaz stále nemají. Ten, kdo si výměnu řidičského průkazu nechal na poslední chvíli, bude mít ještě šanci vyhnout se potížím. Pardubický odbor dopravy bude žádosti o výměnu vyřizovat i poslední den v roce: „I na Silvestra bude odbor dopravy fungovat a to do dvanácti hodin, doporučoval bych ale, aby lidé přišli ve čtvrtek nebo v pátek, kdy bude otevírací doba do pěti hodin,“ uvedl Michal Zítko, vedoucí Kanceláře primátora Pardubic

Vyřízení žádosti ale trvá dvacet dní. Po tu dobu řidiči bez platného průkazu nemohou usednout za volant. „Řidič, který u sebe nebude mít neplatný průkaz, může očekávat pokutu dva tisíce korun nebo oznámení do správního řízení,“ dodává Jitka Vavřínová, mluvčí pardubické policie. Těm, kteří budou mít i po Novém roce starý průkaz policisté vzkazují: Budeme tolerantní, ovšem jen několik málo dní, na začátku roku.