Dálnice a silnice jsou sjízdné, částečně s opatrností

Praha - Dálnice a silnice na území České republiky jsou dnes ráno z velké části sjízdné bez omezení, nicméně na některých úsecích dálnic a některých komunikacích nižších tříd Ředitelství silnic a dálnic ČR doporučuje jízdu se zvýšenou opatrností. Na řadě míst sněží.

Na dálnici D1 by si řidiči měli dát pozor na zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření mezi 45. a 94. kilometrem, přičemž je na místě hlášeno další sněžení. Rozbředlý sníh po chemickém ošetření je také na dálnici D1 od 94. do 141,5 kilometru. Sníh je i na dálnici D3 mezi 71. a 80. kilometrem. Se zvýšenou opatrností je doporučeno jezdit na pětině vozovek dálnic a rychlostních silnic.

Sněžení je hlášeno na Hlinecku, Klatovsku, Litomyšlsku, Havlíčkovobrodsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku, Praze - východ, Rychnovsku, Přeloučsku, Šumavě v Plzeňském kraji, Sušicku, Železnohorsku - Třemošnicku a na Železnorudsku.

Na Strakonicku padá mrznoucí déšť a na silnicích první třídy je tam částečně zledovatělá vrstva sněhu. Souvislá mlha je na Žďárskosázavsku. Vrstva nového sněhu na silnicích první třídy je na Hlinecku, Královéhradecku, Rychnovsku, Pardubicku a Železnohorsku - Třemošnicku.

Na silnicích druhé a třetí třídy jsou zmrazky na Třebíčsku, zledovatělá vrstva sněhu na Strakonicku, ujetá vrstva sněhu krytá posypem na Bruntálsku, Vyškovsku a Žďársku. Vrstva nového sněhu je na Hlinecku, Lanškrounsku, Havlíčkovobrodsku, Královéhradecku, Pelhřimovsku, Rychnovsku, Táborsku, Pardubicku a Železnohorsku - Třemošnicku.

Teploty se pohybují mezi mínus 12 do plus dvou stupňů Celsia. Nárazový vítr je v Ostravě a na Novojičínsku. Silný vítr vane na Bruntálsku, Lounsku, Opavsku, Prostějovsku, Poličsku a Svitavsku.