Soud rozhodoval o vazbě Škrlové, verdikt ale nezveřejnil

Brno - Krajský soud v Brně rozhodl o tom, jestli Barbora Škrlová zůstane ve vazbě, nebo bude propuštěna na svobodu. Verdikt soudu ale nebyl zveřejněn. Soudce chce rozhodnutí nejprve doručit oběma stranám sporu.

Barbora Škrlová je ve vazební věznici v Brně od 10. ledna. Městský soud ji tam poslal den po jejím návratu z Norska, kde se vydávala za třináctiletého Adama. Obviněna je ale z toho, že loni v květnu zase jako třináctiletá Anička utekla z brněnského Klokánku. Proti vazbě podal její advokát Richard Novák stížnost, o které dnes rozhodl krajský soud. Verdikt ale nesdělil. „Účastníci by se měli toto rozhodnutí dozvědět oficiální cestou, to znamená prostřednictvím doručení písemného rozhodnutí, nikoliv médií,“ uvedla mluvčí Krajského soudu Brno Miroslava Sedláčková.

Advokát Barbory Škrlové dnes celý den nebral mobilní telefon. Jeho klientka je pro policii důležitá hlavně jako svědkyně v kauze týraného Ondřeje z Kuřimi. Ve vazbě však odmítla vypovídat a odmítla se i podrobit psychiatrickému vyšetření. To jí proto minulý týden nařídil městský soud, ale i proti tomuto rozhodnutí podal advokát Škrlové stížnost. Podle soudce Tomáše Kurfiřta bylo rozhodnutí soudu o vyšetření vydáno za situace, kdy byla obviněná ve vazbě. Pokud by soud pustil Škrlovou na svobodu, na psychiatrii nemusí. Stížnost má totiž odkladný účinek.