Prezident Klaus oznámil kandidaturu na prezidentský úřad

Praha - Prezident republiky Václav Klaus oficiálně oznámil, že je připraven znovu usilovat o prezidentský mandát. 28. února, v den čtvrtého výročí svého zvolení do funkce, učinil na zámku v Lánech pro elektronická média prohlášení, ve kterém informuje, že bude usilovat o funkci prezidenta republiky i pro druhé funkční období.

    "Dnes uplynuly čtyři roky od mého zvolení prezidentem České republiky. Zvolení, kterého si hluboce vážím. Chtěl bych i dnes poděkovat všem zákonodárcům, kteří mě do této funkce zvolili, za jejich důvěru.

V okamžiku 4. výročí svého zvolení jsem se po zralé úvaze rozhodl právě teď veřejně sdělit, že jsem připraven i pro druhé funkční období usilovat o funkci prezidenta republiky.

V pátém roce svého mandátu budu i nadále prosazovat ty hodnoty, kterým věřím a o jejichž správnosti jsem přesvědčen. Hodnoty lidské svobody, principy demokracie a zájmy naší země a jejích občanů.

Budu i nadále dbát o to, abych byl prezidentem všech občanů bez ohledu na jejich politické přesvědčení, prezidentem nadstranickým a respektujícím vůli voličů."