V Kutné Hoře se srazilo taxi se sanitkou, dva zranění

Kutná Hora - Na světelné křižovatce v Kutné Hoře se dnes po 9:00 hodině srazila sanitka převážející pacientku s osobním vozem taxi. Příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě, viníkem byl pravděpodobně řidič Škody Octavie. Ten sice vjel z vedlejší silnice do křižovatky na zelenou, sanitka však měla zapnutá výstražná světelná i zvuková znamení, uvedl mluvčí kutnohorské policie Daniel Votroubek.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové zdravotní sestra a pacientka utrpěly lehčí zranění. Řidič taxislužby odmítl převoz do nemocnice.

„Viníka nehody zatím zjišťujeme na základě svědeckých výpovědí a záběrů z kamery umístěné u křižovatky,“ sdělil pracovník operačního střediska kutnohorské policie. Řidič údajně sanitku neslyšel.

Podle svědka z místa nehody jelo taxi z vedlejší ulice velkou rychlostí a vrazilo do sanitky, která měla zapnutá výstražná světelná i zvuková znamení. Po nárazu se sanitka převrátila.

„Byla to strašná rána, řidič taxi jel velkou rychlostí, velká sanitka letěla několik metrů vzduchem,“ řekl náhodný svědek nehody, městský fotograf Jaromír Procházka. Podle jeho slov z havarované sanitky vyprošťovali zraněnou ženu převáženou do nemocnice v Čáslavi a zraněnou lékařku.


Podobná nehoda sanitky se stala například na konci ledna v Praze 8, kde se srazila kolínská sanitka s dodávkou. Pacientka s infarktem, kterou sanitka převážela, utrpěla podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové drobné poranění na hlavě stejně jako zdravotní sestra, která v sanitce jela.