Policie zná řidiče, který na přechodu v Ostravě zabil mladou ženu

Ostrava - Ostravští policisté zadrželi řidiče, který v sobotu ráno na přechodu pro chodce v Ostravě-Porubě srazil dvaadvacetiletou dívku. Po střetu na místě zemřela. Řidič pak narazil do plotu a z auta utekl. Dnes krátce po půlnoci se policii přihlásil ještě ne dvacetiletý mladík. Uvedl, že nehodu způsobil v autě, které si bez dovolení půjčil od bratra.

"Obvinili jsme jej z ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí
pomoci," řekla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Dodala, že viník nehody se policii přihlásil v době, kdy mu kriminalisté už  byli na stopě.

Mladík dívku na přechodu pro chodce srazil okolo 4:00. Pak dostal smyk a narazil do plotu nedalekého autosalonu. Při nárazu poškodil další dvě zaparkovaná auta. Celková škoda se pohybuje okolo 120.000 korun. Z místa nehody pak mladík utekl, aniž by zraněné ženě poskytl pomoc.

Na místě zůstalo havarované auto značky Mercedes Benz s britskou značkou. Jeho majitel v průběhu dopoledne policistům ohlásil jeho ukradení. Na stopu bratra majitele vozu policisty přivedli svědci a také videozáznam z průmyslové kamery. „Ve chvíli, kdy pachatel již tušil, že mu policisté jsou na stopě, svěřil se svému bratrovi. Nehodu má na svědomí on s jeho vypůjčeným autem,“ doplnila mluvčí.

Během minulého týdne policisté v Ostravě řešili dva případy, kdy řidiči
srazili na přechodu ženu, neposkytli jí první pomoc a z místa utekli či
ujeli. První případ se stal ve čtvrtek odpoledne také v Ostravě-Porubě a třiasedmdesátiletá žena podlehla zraněním po převozu do nemocnice. Kriminalisté dopadli na základě uveřejněné výzvy třicetiletého muže.  Tvrdil, že byl v šoku a neuvědomil si, co způsobil.

Na stopu viníka nehody přivedla policisty žena, která si všimla auta s
rozbitým čelním sklem. Když slyšela o nehodě a pátrání po řidiči, vše si
spojila a kontaktovala policii. Té se pak muž přiznal.