Na Jablonecku byli zastřeleni muž a žena, jiný muž se chtěl zabít

Nová Ves nad Nisou (Jablonecko) - V penzionu Jizerka v Nové Vsi nad Nisou byli podle policie zastřeleni muž a žena. Jejich smrt vyšetřovali během dne kriminalisté z Liberce. Motiv činu je zatím nejasný, stejně tak policice odmítla potvrdit totožnost obou lidí. Pravděpodobně se však jedná o majitelku penzionu a kuchaře.

K případu se policisté dostali při objasňování pokusu o sebevraždu, o kterou se pokusil jiný muž rovněž v Nové Vsi. Dvaapadesátiletý muž odmítal otevřít dveře a než se do chaty dostali přivolaní hasiči, snažil se oběsit. „Přežil a nyní o něj pečují lékaři,“ dodala Hrubešová. Severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová uvedla, že tento muž měl k penzionu Jizerka „vztah“, ale neupřesnila jaký.

Policisté pak z chaty odjeli do penzionu Jizerka, kde objevili usmrcenou
dvojici. Hrubešová se nevyjádřila k podezření, že dvojici v penzionu zastřelil právě neúspěšný sebevrah. Neprozradila ani jeho příbuzenské nebo jiné vazby na zastřelenou ženu. „Další údaje o případu poskytneme až ve středu,“ konstatovala mluvčí.

Na Jablonecku se v posledních deseti letech odehrály dvě dvojnásobné vraždy. V roce 1999 zastřelil v Jablonci nad Nisou pětačtyřicetiletý Leoš Tvrzník své dvě dcery. Předtím vyhrožoval usmrcením manželce, s níž se chtěl rozvést. Krajský soud v Liberci Tvrzníka potrestal 24 lety vězení. O dva roky později zastřelil v afektu devětapadesátiletý Karel Porcal z Čelákovic v Zásadě své dva sousedy chalupáře - osmdesátiletou ženu a čtyřiapadesátiletého muže. Měl s nimi dlouholeté spory o pozemek a před vraždou ho povalili na zem a kopali do něj. Krajský soud v Liberci poslal Porcala do vězení na 13 let.

Letos se na Liberecku stala jedna vražda. V neděli 17. února ráno zavraždil v Kamenickém Šenově mladý muž mačetou otce své dívky a těžce zranil její matku. Posekal i dívčina bratra. Hrozí mu až doživotní vězení.