Opravy silnice zkomplikují cestu z České Lípy na Litoměřice

Kravaře (Českolipsko) - Opravy silnice I/15 v Kravařích na Českolipsku zkomplikují od 3. března až do konce května cestu mezi Českou Lípou a Litoměřicemi, informoval Pavel Slavík z odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci.

Oprava komunikace v Kravařích začala už loni na podzim, nyní jsou práce rozděleny do pěti úseků. „Mimo obec jsou už opravy hotové, a bude tak pouze dokončeno vodorovné značení,“ řekl Slavík. Doprava bude podle charakteru prací řízena buď značkami, nebo svedena do jednoho pruhu a řízena semafory.

Podle Jana Stacha z Ředitelství silnic a dálnic v Liberci přijdou opravy silnice na dvacet milionů korun. „Nejde jen o nový povrch, je třeba opravit a zpevnit krajnice a zajistit odvodnění vozovky,“ řekl Stach.

Práce na silnici I/15 nejsou v kraji jediné. Na Českolipsku musejí motoristé stále počítat s omezením také na silnici I/9 směrem k česko-německé hranici v Rumburku na Děčínsku. Od poloviny února se tam pracuje na rekonstrukci mostu ve Svoru. Provoz na silnici je sveden na jednu polovinu a řídí ho semafory, akce je naplánována až do konce října.

Od pondělí 3. března se začne pracovat také na křižovatce silnic I/9 a I/13 v Okrouhlé na Českolipsku, kde se začnou budovat dva kruhové objezdy a rekonstrukce čeká i most. Omezení dopravy tam potrvá do konce letních prázdnin.