Hokejista Tomáš Sršeň srazil cyklistu

Olomouc - Cyklistu, který zemřel v úterý večer při dopravní nehodě u Olomouce mezi Chomoutovem a Štěpánovem, srazil svým peugeotem hokejista Tomáš Sršeň. Informuje o tom dnešní Olomoucký deník a středomoravská příloha Mladé fronty Dnes.

Čtyřiatřicetiletý cyklista jel podle policie i výpovědi pětinásobného mistra republiky v protisměru. Poté, co jej Sršeň srazil, přejela jej Škoda Forman, která jela za ním. Nehoda se stále vyšetřuje. Ani jeden z řidičů nepožil před jízdou alkohol.

„Pamatuji se, že jsem jel asi osmdesát a v dálce jsem viděl osvětlený bod, v první chvíli mne napadlo, že je to chodec. Přibrzdil jsem, ale cyklista mi vjel přímo do cesty. V autě byl v tu chvíli také můj syn. Strhl jsem volant a vyjel mimo vozovku. Nejdřív jsem si myslel, že jsem se cyklistovi vyhnul úplně, ale nakonec to dopadlo takhle tragicky,“ řekl Olomouckému deníku dvaačtyřicetiletý Sršeň.

Podle MF Dnes je Sršeň po havárii otřesen a ve špatném psychickém stavu. To přiznal i deníku.

Bývalý olomoucký hokejista získal pět mistrovských titulů ve Vsetíně. Nyní hraje za druholigový Uničov. Podle deníku ve středečním utkání proti Technice Brno nenastoupil.