O víkendu zemřelo na silnicích pět lidí

Praha - Během uplynulého víkendu se stalo na českých silnicích 654 dopravních nehod, při kterých zemřelo pět lidí. Zranilo se 117 lidí, z toho 12 těžce. Vysoká rychlost byla příčinou 148 nehod a 97 nabouraných řidičů nedalo přednost v jízdě. Alkohol policie naměřila u 59 řidičů. Celková hmotná škoda přesáhla částku 30 milionů korun. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

Při střetu dvou osobních aut u Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku v sobotu odpoledne zemřel dvaašedesátiletý řidič. Muž zřejmě nedal přednost druhému automobilu.

Osmačtyřicetiletý muž zahynul v sobotu večer v Brně poté, co jej srazila tramvaj. Příčina neštěstí není zatím známa, zabývají se jí kriminalisté.  Neštěstí se stalo ve 22:00 v Jedovnické ulici.

Osmnáctiletý mladík bez řidičského průkazu se v noci ze soboty na neděli zabil při dopravní nehodě v Tlučné na severu Plzeňska, kdy nezvládl řízení v zatáčce, dostal smyk, vylétl mimo silnici a převrátil vůz na střechu.

Nedělní odpolední dopravní nehoda, která se stala v křižovatce ulic Obránců míru a Na Vyšehradě v obci Předměřice nad Labem, si vyžádala lehké zranění. Sedmatřicetiletý řidič osobního auta Škoda Felicia při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě protijedoucímu motocyklu, se kterým se srazil. Šestnáctiletý motocyklista byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice v Hradci Králové.