Opilý mladík havaroval s ukradeným autem

Přerov - Přerovští policisté zadrželi sedmadvacetiletého muže podezřelého z několika trestných činů. Opilý mladík bez řidičského průkazu podle nich odcizil osobní auto, se kterým havaroval. Navíc prý fyzicky napadl v Hranicích na Přerovsku dvaapadesátiletého muže, řekla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Muž podle policistů auto odcizil v pátek svému spolubydlícímu v ubytovně v Brně. V Hranicích jej zdržela policie poté, co na dopravním ostrůvku havaroval. Policisté mu naměřili v krvi 1,52 promile. „Zjistili jsme navíc, že je neřidič a byl mu uložen zákaz řízení motorových vozidel rozhodnutím soudu na dobu dvou let,“ doplnila policejní mluvčí.

Stejný pachatel o čtyři hodiny později v Hranicích před domem fyzicky napadl pěstí a úderem do nosu dvaapadesátiletého muže. Napadený skončil v péči lékařů a ze svých zranění se bude zotavovat tři týdny.

Muže policisté obvinili z neoprávněného užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění. Hrozí mu až tři roky vězení.