Za loňskými tragickými nehodami v Olomouci byl alkohol

Olomouc - Za dvěma tragickými nehodami, které se staly ke konci loňského roku v Olomouci a jeho okolí byl podle policie alkohol. Při nehodách zemřel třiatřicetiletý muž a těžce se zranila pětadvacetiletá žena. V krvi obou řidičů naměřili policisté přes promile alkoholu, řekla dnes olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Vyšetřovatel v těchto dnech obvinil kvůli zářijové nehodě dvaatřicetiletého muže. „Na silnici směrem z Olomouce na Litovel při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, vjel vlevo mimo komunikaci, kde vozidlo narazilo pravým bokem do sloupu elektrického vedení a poté se převrátilo na střechu. Při nehodě byl smrtelně zraněn jeho o rok starší spolujezdec, řidič utrpěl lehčí zranění,“ uvedla mluvčí. Policisté u řidiče naměřili 1,33 promile alkoholu v dechu.
   
S alkoholem v krvi vyjela do ulic v Olomouci v prosinci loňského roku také pětadvacetiletá řidička. „Na křižovatce ulic Velkomoravská - Schweitzerova přehlédla dopravní značku a nedala přednost v jízdě nákladnímu vozidlu, které jelo po hlavní silnici. Došlo ke střetu vozidel. Řidička utrpěla těžké zranění hlavy s krvácením do mozku,“ uvedla mluvčí. Následným rozborem policisté zjistili, že žena měla v krvi 1,18 promile alkoholu.
   
Oba řidiče obvinili policisté z ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž, který zavinil smrt svého spolujezdce, čelí navíc ublížení na zdraví z nedbalosti.