Exnáměstka Koskubu postřelil nešťastnou náhodou jeho otec

Praha - Policie došla k závěru, že bývalého náměstka ministryně zdravotnictví Milady Emmerové Jiřího Koskubu postřelil jeho otec. Vyšetřovaní prokázalo, že ke zranění došlo z nedbalosti, při špatné manipulaci se zbraní. Případ policie odložila, protože Koskuba s trestním stíháním svého otce nesouhlasil.

Mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek ale připustil, že pokud není zbraň registrována, mohl by být Koskubův otec stíhán za nedovolené ozbrojování.

Koskuba byl zraněn v polovině února letošního roku v bytě svých rodičů na Praze 9. Záchranka ho poté odvezla do nemocnice Na Bulovce, kde se podrobil náročné operaci. V tomto zdravotnickém zařízení Koskuba působí jako primář druhého interního oddělení.

Dvaapadesátiletý Koskuba je dlouholetým členem sociální demokracie. V roce 2005 byl v okruhu kandidátů na funkci ministra zdravotnictví po Miladě Emmerové. Ministrem se nakonec stal David Rath. Koskuba se jako člen zdravotní komise ČSSD podílel na přípravách stranického volebního programu. V roce 2002 kandidoval do sněmovny. V roce 2005 po odvolání Emmerové, než byl jmenován ministrem Rath, ministerstvo fakticky řídil.