Nehoda osmi aut blokovala silnici u Šternberka

Šternberk - Dvě dopravní nehody, při níž se na jednom místě střetlo osm aut, blokovaly dnes odpoledne po dvě hodiny silnici číslo 46 u Šternberka na Olomoucku. Podle policejního mluvčího Jiřího Brady byly při obou nehodách dvě osoby lehce zraněny. Předběžný odhad škod činí 350.000 korun.

„První nehoda se stala ve 14:40. Narazily do sebe kamion a pět osobních automobilů. Stalo se to na příjezdu do Šternberka ve směru od Olomouce. Následně se další dva řidiči osobních vozů nevěnovali dostatečně řízení a také se srazili,“ uvedl Brada. Auta do sebe postupně ťukala jako ve hře domino. „První osobní automobil zastavil na silnici proto, že řidič hledal v mapě. Za ním zastavilo druhé auto, do nějž narazil zezadu kamion a obě auta posunul. První skončilo v protisměru, kde do něj narazilo protijedoucí vozidlo,“ popsal situaci Brada.
   
Operační důstojník hasičů uvedl, že tam zasahovali pouze kvůli úniku provozních kapalin. Odklon v obou směrech byl veden přes vedlejší obec Štarnov. Přibližně v 17:00 byla silnice plně zprůjezdněna.