R55 z Otrokovic do Hulína by se měla začít stavět už v létě

Zlín - Rychlostní silnice R55 z Otrokovic do Hulína by se měla začít stavět už v letních měsících. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v únoru vyhlásilo na stavbu tohoto úseku výběrové řízení, jeho účastníci budou známi příští týden. Náklady na výstavbu by měly překročit 3,5 miliardy korun. Termín zprůjezdnění silnice je předběžně plánován na říjen 2011. Potvrdil to dnes Antonín Zemek z Ředitelství silnic a dálnic.

V případě, že se proti výsledkům výběrového řízení neobjeví námitky, může být uzavřeno už v průběhu dubna. Stavební práce by pak podle Zemka mohly v létě začít. Stavba úseku by měla být definitivně dokončena v květnu roku 2012.
   
Komunikace R55 odvede tranzitní dopravu ze silnice I/55, na jejíž trase leží ve Zlínském kraji řada měst a obcí. Na novém úseku by neměla být žádná dopravní omezení. Podle Zemka se pro tento úsek uvažuje i o stavbě mýtných bran.
   
Rychlostní silnice R55 v budoucnu propojí Olomouc a Břeclav. Bude mít celkem 86 kilometrů, dosud motoristům slouží dva úseky. Přibližně kilometr dlouhá komunikace u Olomouce, která spojuje části Holice a Vsisko, a zhruba tříkilometrový obchvat Otrokovic. Právě na jeho severní konec bude nový úsek navazovat.