Schůze sněmovny skončila hádkou, pokračovat bude v úterý

Praha - Sněmovna dnes rozhodla o vydání státních dluhopisů na krytí letošního rozpočtového schodku, který činí přibližně 70 miliard korun. Dluhopisy by mohly pokrýt 60 miliard korun. Projednávání Lisabonské reformní smlouvy poslanci ukončili, neboť se nemohli shodnout na společném výsledku. Pokračovat v diskusi budou pravděpodobně v příštích týdnech.

Na návrh Strany zelených měla sněmovna přijmout prohlášení k situaci v Tibetu, nenašel se ale dostatek hlasů, a návrh se proto dnes projednávat nebude.

Protikuřáckým zákonem se bude znovu zabývat hospodářský a zdravotní výbor Poslanecké sněmovny, kterým ji dnes poslanci vrátili k novému projednání.

Premiér Mirek Topolánek odletěl na zahraniční návštěvu do Jemenu, pravidelné čtvrteční interpelace na předsedu vlády se proto dnes neuskutečnila. Navíc se z jednání dolní komory omluvila i řada dalších členů jeho vlády. Opoziční poslanci na situaci reagovali opuštěním sálu, aby tak vyjádřili svůj nesouhlas. Přesedající schůze Lubomír Zaorálek pak interpelace ukončil. V jednání bude sněmovna pokračovat v úterý.