Tragická srážka sanitky: Zemřel chodec i čekající pacientka

Opava - Tragická nehoda se stala dopoledne v Opavě, kde se srazila sanitka s osobním autem. Vůz záchranné služby srážka vymrštila na chodník, kde porazil pětasedmdesátiletého muže. Ten na místě zemřel. Srážku odnesla i důchodkyně z Velkých Hoštic, která na sanitku čekala. Než pro ni stačilo přijet náhradní auto, zemřela sedmdesátiletá žena také. Uvedl to mluvčí opavské policie René Černohorský.

Nehoda se stala, když sanitka po čtyřproudové Ratibořské ulici jela v levém pruhu a osobní auto Renault Laguna v pravém pruhu. Osmatřicetiletý řidič renaultu chtěl odbočit vlevo a sanitce zkřížil cestu. „Obě dvě auta vjely na chodník, kde právě šel 75 letý muž z Opavy, došlo ke střetu s vozidlem, muž na místě zemřel,“ popisuje Černohorský.

Záchranář skončil s poraněným břichem a zlomeninami nohou, řidiči sanitky i Renaultu byli zranění jen lehce. Dvanáctiminutové zdržení se ale stalo osudným i sedmdesátileté ženě, která na sanitku čekala. Při dechové zkoušce policie u řidičů nezjistila žádný alkohol, příčiny nehody se zatím vyšetřují.

Podle předběžných zjištění policie předpokládá, že řidiče stříbrného renaultu obviní z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.