Podnapilý řidič způsobil za pět minut tři dopravní nehody

Praha - Podnapilý dvaatřicetiletý řidič osobního vozu Mercedes způsobil v úterý ráno za pět minut tři dopravní nehody. Při nich bylo poškozeno sedm aut a lehce zraněn čtyřiačtyřicetiletý muž. Škoda činí 370 000 korun. Řidič utrpěl lehké zranění. Na svých internetových stránkách o tom dnes informovala pražská policie.

První nehoda se stala deset minut po šesté hodině v Sokolské ulici v Praze 2, kde nedodržel předepsanou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího Volkswagenu. Z místa nehody ujel a krátce poté se při předjíždění střetl s popeláři. Při této kolizi byl zraněn dělník, který stál na zadní stupačce.

Ani tady řidič Mercedesu nezastavil. Jel dál, přejížděl z pravého do levého jízdního pruhu a přitom bokem narazil do Škody Felicie. Pak pokračoval v jízdě a v 6:15 nezvládl řízení v ulici 5. května. „Najel do středových svodidel, od kterých se odrazil a střetl se s vozidly zaparkovanými v řadě před domy,“ uvedla policejní mluvčí Iva Knolová. Dvaatřicetiletý muž stačil způsobit škodu na sedmi motorových vozidlech.

Řidič, kterého zadrželi policisté, se bude zodpovídat z porušení dopravních předpisů. Je také podezřelý ze spáchání trestného činu pod vlivem návykové látky.