Exekutoři zabavují majetek Romanu Vaškůjovi, aktérovi z kauzy Čunek

Praha - Romanu Vaškůjovi, který čelí obžalobě za pokus o uplacení korunní svědkyně Marcely Urbanové v kauze Jiřího Čunka, zabavují majetek exekutoři. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Exekuci si vyžádali podnikatelé, kteří po něm už roky vymáhají miliony korun. Někdejší obchodník s lehkými topnými oleji Roman Vaškůj ale trvá na tom, že nikomu nic nedluží, píše server.

V minulých dnech zabavovali exekutoři Vaškůjovi majetek ve Zlíně a v Praze. Ze zlínské vily odnesli kromě cenné elektroniky a dalších věcí i vzácné obrazy. Pak podle informací serveru proběhla exekuce v Praze v Maiselově ulici, kde se podnikatel nyní většinu času i s rodinou zdržuje.

„Je to politováníhodný omyl, tam dokonce exekutorka zabavovala majetek, který není můj ale firmy, která s žádnou věcí nemá nic společného. Ta exekuce už je navíc zrušená. Jsou to všechno jenom fámy, exekuce na můj majetek žádné neproběhly,“ tvrdí podle serveru Vaškůj.

Aktuálně.cz dále informuje, že do Zlína poslal exekutory tamní podnikatel Jiří Kubečko, který se z Vaškůje už několik let marně snaží dostat miliony korun. „Ano, dal jsem návrh na exekuci proti Romanu Vaškůjovi,“ potvrdil Kubečko. „Byl jsem hloupý, půjčil jsem mu peníze na stavbu obchodního centra ve Zlíně.“ Svědectví o exekuci prý serveru podali i další lidé. Mezi nimi advokátka Jana Rejžková a Luděk Martinovský, šéf bezpečnostní agentury, které si najali majitelé nemovitosti pronajaté Vaškůjovi.

Akce exekutorů přišla podle Aktuálně.cz těsně před tím, než Vaškůj znovu stane před soudem kvůli obžalobě z deset let starých daňových a celních úniků.