Státní zastupitelství obžalovalo Barboru Škrlovou a Kateřinu Mauerovou

Brno - Brněnské městské státní zastupitelství dnes podalo k Městskému soudu Brno obžalobu na Barboru Škrlovou a Kateřinu Mauerovou. Oběma ženám hrozí až dva roky vězení za to, že se Škrlová loňský rok v létě vydávala v brněnském Klokánku za třináctiletou Aničku, čímž se dopustily poškozování cizích práv. Podle mluvčího státního zastupitelství Vladimíra Kutnohorského ale bylo zastaveno stíhání babičky týraných chlapců Elišky Mauerové, která byla obviněna z křivé výpovědi.

Eliška Mauerová při jednání o osudu Škrlové před soudem vědomě lhala, když tvrdila, že Škrlová je třináctiletá dívka. V uplynulých týdnech se ale k činu doznala a litovala jej. Případ byl proto vyřešen narovnáním. Stíhání bylo zastaveno poté, co Mauerová poukázala na konto obětí trestné činnosti 15 tisíc korun.

V kauze už v uplynulých dnech padl první návrh na obžalobu. Až tři roky
vězení hrozí dětské lékařce Mileně Smékalové. Podle policie při vyšetření
hochů zjistila, že jsou týráni, nic ale s touto informací neudělala. Lékařka obvinění odmítá.

Tento týden by mělo skončit vyšetřování týrání hochů Ondry a Jakuba, hlavního případu spojeného s kuřimskou kauzou. Z týrání je obviněna jejich matka, teta Kateřina, Barbora Škrlová, její bratr Jan, dále známá Mauerových Hana Bašová a jejich přítel Jan Turek. Hrozí jim osm až 12 let vězení.