V Prachaticích staví nový objezd, řidiče čekají objížďky

Prachatice - V Prachaticích začíná stavba kruhového objezdu na jedné z nejvytíženějších křižovatek. Nový rondel vznikne na příjezdu od Husince na spojnici ulic Kasárenská, Husinecká a Pivovarská poblíž největšího sídliště, kde žije zhruba 5000 lidí. Práce potrvají téměř do konce června. Řidiči tak musejí počítat s delšími objížďkami. Trasy povedou i přes sídliště a areál hasičů, kde sídlí také záchranná služba. Povolená uzavírka potrvá do 24. června, informovala prachatická policejní mluvčí Radka Sovová.

„Jedná se o nejvíce vytíženou křižovatku Prachatic, která spojuje největší sídliště s městem. Na zhruba dva a půl měsíce způsobí výstavba kruhového objezdu pro dopravu v Prachaticích nemalé komplikace,“ uvedla mluvčí. Denně místem projedou tisíce aut. Na sídlišti je totiž velká základní škola, kino a přes křižovatku se jezdí i ke dvěma mateřským školám, supermarketu Jednota a do vilových čtvrtí na Šibeničním vrchu a vedle střelnice.

Dopravní komplikace, které uzavírka na zhruba dva a půl měsíce způsobí, budou ve městě patřit k největším za poslední roky. Radnice už dříve obyvatele požádala o trpělivost s tím, že kruhová křižovatka po dokončení bude znamenat plynulejší a bezpečnější dopravu.

„Počítáme s tím, že prvních několik dní, kdy bude jedna z hlavních tepen města uzavřena, budou policejní hlídky v okolí, aby pomohly řidičům případně vysvětlit, kudy vede trasa právě na sídliště. Již od čtvrtečního rána budou hlídky dopravních policistů v inkriminovaných místech, aby pomohly s regulací dopravy,“ dodala mluvčí.

Hlavní objízdné trasy povedou obousměrně také přes areál Integrovaného záchranného systému v bývalých kasárnách, který je jinak neprůjezdný. Městu a veřejnosti tím hasiči vyšli vstříc, jinak by objížďky vedly po úzké silnici nad bývalými kasárnami. Uzavírka i objížďky budou označeny po místních ulicích.