Speciální policejní tým se zaměří na krádeže aut

Praha - Do boje s krádežemi aut vyrazí speciální policejní tým. V hledáčku nebudou řadoví zloději, ale šéfové mezinárodních mafií, které v Česku ročně ukradnou tisíce aut, informují o tom Hospodářské noviny.

Kradeného auta se nedotknou, velké automobilové loupeže by se bez nich ale neobešly - šéfové gangů, které denně zaměstnávají policii. Právě na ně se zaměří zvláštní tým, který vzniká v rámci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Teď nabírá vyšetřovatele, v květnu dostane vlastního šéfa a první výsledky se podle Hospodářských novin čekají už během léta.
 
Ročně se v Česku ztratí na dvacet tisíc aut. Dříve je kradli a prodávali dál jednotlivci, dnes se tomu věnují celé mafie. Jejich šéfové se přitom skrývají za celou sítí podřízených.
 
Nový policejní tým je má odhalit. Bude proto spolupracovat i s Interpolem a v krajích také povede české vyšetřovatele, kteří nemůžou až k bossům zlodějských gangů proniknout. Podle zkušeností policistů většinou pocházejí z Ukrajiny a dalších zemí východní Evropy.