Motorka se srazila s osobním autem na Novojičínsku

Nový Jičín - Na Novojičínsku se dnes odpoledne stala vážná dopravní nehoda. Mezi Novým Jičínem a Příborem se srazila motorka s osobním automobilem. Podle dosavadních informací utrpěla spolujezdkyně motocyklisty těžké zranění pánve, řekla mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková Šálková. Silnice I/48, kde se nehoda stala a která kvůli tomu nebyla určitou dobu průjezdná, byla zprovozněna po 19:00.

Policie zatím nemá přesné informace ani o stavu řidiče motocyklu, ani o stavu muže, který jel sám v osobním automobilu. „Ten narazil do středových svodidel, poté do něj naboural motocyklista,“ upřesnila mluvčí. Lanová svodidla zabránila řidiči, aby vjel do protisměru, což by mohlo mít horší následky, dodala.

Silnice mezi Novým Jičínem a Příborem byla obousměrně uzavřena, policisté odkláněli dopravu od Nového Jičína přes Sedlnice.

Tento víkend je to na Novojičínsku už druhá vážná dopravní nehoda. V sobotu večer zahynul při nehodě osobního automobilu třicetiletý muž, jeho devatenáctiletá spolujezdkyně je těžce zraněna. Podle předběžných informací muž nezvládl řízení a ve vysoké rychlosti narazil do sloupu.