Řidič v Českých Budějovicích srazil a smrtelně zranil chodkyni

České Budějovice - Nákladní automobil dnes dopoledne zabil šestasedmdesátiletou chodkyni, která šla po přechodu pro chodce v Českých Budějovicích. Čtyřiapadesátiletý řidič si zřejmě ženy na přechodu pro chodce v Pražské ulici nevšiml a ženu srazil, informovala českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá.

Nehoda se stala před 10:00 v křižovatce ulic Pražská a Karoliny Světlé. „Alkohol byl u řidiče nákladního vozidla provedenou dechovou zkouškou vyloučen,“ uvedla mluvčí. Příčinu a zavinění nehody vyšetřují českobudějovičtí policisté.

Poslední tragická nehoda se na jihu Čech stala 5. dubna. Dvaašedesátiletá chodkyně nepřežila u Sedlce na Českobudějovicku střet s osobním vozem. Ženu srazila dvaadvacetiletá řidička fiatu, utrpěným zraněním chodkyně na místě podlehla.

Na jihočeských silnicích v letošním prvním čtvrtletí mírně ubylo dopravních nehod. Zatímco loni zaznamenali policisté od ledna do března 2379 kolizí, letos jich evidují o 79 méně. Stejně jako před rokem ale následkům nehod letos podlehlo 18 lidí