Policisté na Ústecku provedli rekonstrukci vraždy Honzíka Rokose

Žďárek - Policisté provedli u Žďárku na Ústecku rekonstrukci vraždy pětiletého Jana Rokose. Jeho tělo nalezli loni 28. prosince strážníci v kufru osobního auta v Českých Zlatnících na Mostecku. Z vraždy policie obvinila jeho matku, osmatřicetiletou Antonii Staškovou a jejího devětačtyřicetiletého přítele Pavla Grepla. Podle státní zástupkyně Lenky Bradáčové se na základě dnešní rekonstrukce rozhodne, zda ještě bude potřeba ve vyšetřování nařídit nějaké úkony, nebo ho již bude možné ukončit. Bližší informace k případu zatím nelze zveřejnit.

Dvojice měla chlapce usmrtit již loni 9. prosince dvěma ranami nožem na místě dnešní rekonstrukce, kde ho i zahrabala. Později ale tělo vykopali a vozili v kufru auta, kde ho nakonec objevili mostečtí strážníci. V případě uznání viny hrozí Staškové a Greplovi, kteří jsou nyní ve vazbě, až doživotní trest vězení.

Policisté začali po Janu Rokosovi pátrat loni 22. července na žádost jeho otce Romana Rokose. Ten se domnívá, že pátrání po jeho synovi policisté zanedbali, a proto na jejich postup podal stížnost. Vedení policie v březnu oznámilo, že žádné pochybení nezjistilo. Otec zavražděného chlapce tyto závěry označil za výsměch.