Na Zlínsku našli v řece mrtvé novorozeně, bylo tam možná několik měsíců

Spytihněv - Zlínští policisté vyšetřují nález mrtvého novorozence, místní obyvatelé ho našli v řece Moravě, nedaleko obce Spytihněv. Tělo novorozeného chlapečka bylo zaklíněno mezi kameny u jezu v Baťově kanále ve Spytihněvi na Zlínsku. Z pitvy vyplynulo, že tělíčko mohlo být ve vodě už od počátku roku, tedy i několik měsíců. Miminko bylo zdravé a donošené. Vyšetřovatelé předpokládají, že ho matka odložila ihned po porodu. Policie po matce intezivně pátrá a žádá o pomoc i případné svědky.

Náhodný kolemjdoucí objevil tělíčko dnes kolem 16:00, když venčil svého psa. „Možná sem byl novorozenec vhozen, možná připlaval z horního toku Moravy. Je také možné, že ho do vody hodila jeho matka,“ sdělila mluvčí policie Jana Bártíková.

Policie hledá svědky, kteří si ve svém okolí všimli čehokoliv podezřelého. Například matky, která se po porodu chovala podivně, těhotné ženy, která porodila, ale dítě u sebe nemá, nebo podobné indicie, která by je přivedla na stopu pachatelky či pachatele. „Je možné, že i nemocnice, zdravotnická zařízení či soukromý lékař ošetřil ženu po porodu a může poskytnout důležité informace,“ dodala Bartíková. Policisté zdůrazňují, že může, ale nemusí jít o místní ženu.

Svědci mohou informace policii sdělit na lince tísňového volání 158.