Rozsáhlé rekonstrukce místních ulic se dočkal Brandýs nad Labem

Brandýs nad Labem - Rozsáhlé rekonstrukce místních komunikací se dočkal Brandýs nad Labem. V letošním roce se počítá s opravou až čtyř desítek úseků, řada ulic má dostat zcela novou podobu. Zmizet mají zejména prašné a blátivé cesty, které ztrpčují život nejen řidičům, ale i lidem žijícím v okolní zástavbě. Opravy, které budou v některých případech zahrnovat i výměnu kanalizačního potrubí, si vyžádají přes 100 milionů korun, uvedl starosta Ondřej Přenosil.

Město bude dodavatelům splácet faktury s dvouletým odkladem, což byla podmínka soutěže. V letošním rozpočtu tak počítá na opravy silnic jen s 27 miliony. Většinu prostředků na hromadnou rekonstrukci chce radnice získat prodejem městských bytů. Město jich nyní vlastní kolem 1400 a většiny se hodlá zbavit. Ponechá si jen domy postavené se státním příspěvkem nebo ty, v nichž sídlí některé důležité organizace, například městská knihovna.

Brandýs nad Labem v letošním roce hospodaří s vyrovnaným rozpočtem ve výši 460 milionů korun. Na investice hodlá vynaložit kolem 108 milionů. Vedle oprav komunikací peníze poputují na přístavby škol a školek, dostavbu radnice a domu s pečovatelskou služnou a na budování kanalizací a vodovodů.