Boeing 737, který nouzově přistál v Ruzyni, už odletěl do Osla

Praha - Porouchaný Boeing 737 norské nízkonákladové společnosti Norwegian Air Shuttle, který ve středu nouzově přistál na ruzyňském letišti, dnes ráno odletěl zpět do Osla. Letadlo bez pasažérů opustilo pražské letiště v 5:26 ráno, řekla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Cestující do Norska odletěli už ve středu před půlnocí náhradním letadlem. To do Prahy přivezlo součástky nutné pro opravu původního stroje. Technici pak v noci porouchaný Boeing 737 opravili.

Norská společnost nemusí za mimořádné přistání a parkování ruzyňskému letišti nic platit. „V nouzových případech se za to podle mezinárodních pravidel nic neplatí,“ poznamenala Krejčí.

Letadlo společnosti Norwegian Air Shuttle se 131 pasažéry ve středu odpoledne odstartovalo z letiště v Praze-Ruzyni a mířilo do norského hlavního města. Krátce po vzletu ohlásila pilotovi elektrická požární signalizace oheň v oblasti pomocného motoru a letadlo muselo nouzově přistát. Stroj v pořádku dosedl na plochu a požár zlikvidovalo ještě před přistáním pravděpodobně samohasicí zařízení. Událost se obešla bez zranění, hasiči nemuseli zasahovat.