Cestu z České Lípy do Litoměřic zkomplikovaly opravy silnice

Kravaře (Českolipsko) - Cestu mezi Českou Lípou a Litoměřicemi zkomplikovaly ode dneška opravy silnice v Kravařích na Českolipsku. Frézování vozovky a pokládka nového povrchu na dalších dvou úsecích potrvá až do 27. června. Po tu dobu bude doprava vždy svedena do jednoho pruhu a řízena semafory, informoval Pavel Slavík z odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci.

V Kravařích začala oprava komunikace už loni na podzim a pokračuje od letošního února. Práce byly rozděleny do pěti úseků a realizují se postupně. Podle Jana Stacha z Ředitelství silnic a dálnic v Liberci přijdou opravy silnice na dvacet milionů korun. „Nejde jenom o nový povrch, je třeba opravit a zpevnit krajnice a zajistit odvodnění vozovky,“ řekl Stach.

Práce na silnici I/15 nejsou na Českolipsku jediné, které dopravu komplikují. Na Českolipsku musejí motoristé počítat s omezením také na křižovatce silnic I/9 a I/13 v Okrouhlé, kde budují dva kruhové objezdy a rekonstruuje se i přemostění. Práce potrvají až do konce října.

Stejně jsou naplánovány i další dvě velké opravy na silnici I/13. V Kunraticích u Cvikova se opravuje most, vozovka a most se rekonstruují také u Bílého Kostela. Na obou místech je vždy doprava svedena na jednu polovinu a řízena semafory.