Prahu čekají o prázdninách dopravní uzavírky

Praha - Prázdniny budou v Praze tradičně patřit i opravám komunikací, Pražané se proto budou muset vyrovnat s řadou dopravních omezení. Auta nebudou moci jezdit v části Radlické, neprůjezdná bude také Pražská ulice nebo Vyšehradský tunel. Omezení, která schválili v úterý pražští radní, čekají na řidiče i na dalších místech Prahy. Primátor Pavel Bém (ODS) je chce v nejbližších dnech představit novinářům, uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf.

Na Pražany i návštěvníky metropole čeká v letních měsících kvůli opravám komunikací téměř na tři desítky dopravních omezení.

Zhruba na pět týdnů bude o prázdninách uzavřen Vyšehradský tunel, kde se budou rekonstruovat inženýrské sítě i tramvajové tratě. Dá se předpokládat, že v dopravních špičkách se budou tvořit kolony po objízdných trasách, které povedou Podolskou a Čiklovou ulicí.

Měsíc a půl budou pracovníci opravovat most v ulici K Barrandovu, což pravděpodobně způsobí řidičům nemalé problémy. Uzavřen bude vždy jeden směr, který bude sveden do druhého. Objízdná trasa téměř neexistuje, problémy se nejspíš projeví i na dálnici D1 a D5.

V prázdninových týdnech budou dále pokračovat práce na prodloužení tramvajové trati z Laurové k Radlické. Lidé tak budou dále jezdit směrem z centra po objízdné trase, která vede Plzeňskou ulicí. Řidiči nebudou moci o prázdninách využívat ani Pražskou ulici, objížďka povede přes ulici Hostivařskou.

V červenci začne výstavba mimoúrovňové křižovatky Liberecká, provoz bude omezen ve Veselské a Kbelské ulici. Řidičům nebude k dispozici vždy jeden pruh. I v těchto místech mohou vznikat kolony, protože Veselskou ulicí projíždí velké množství kamionů. Údržbové práce čekají také Jižní spojku v úseku Zahradní Město a lanový most, který je v havarijním stavu. V každém směru zůstanou dva jízdní pruhy, přesto pravidelné opravy spojky způsobují komplikace v dopravě, protože komunikace je přetížená i bez uzavírek.

Na letní dny je naplánována také rekonstrukce Anglické ulice, kde mají zůstat vždy dva zúžené jízdní pruhy. Větší problémy se ale očekávají při opravách Kolbenovy ulice mezi Zálužskou a Slévačskou. Po téměř čtyři týdny bude uzavřen vždy jeden jízdní pruh, druhým směrem budou auta jezdit po Kbelské a Poděbradské. Pokračovat budou práce i na třídě Milady Horákové, kde stavbaři zachovají pro každý směr jeden pruh, a na Karlovarské ulici v úseku Slánská - Drnovská.