Karlovy Vary dají přes sto milionů do rekonstrukce Sokolovské ulice

Karlovy Vary - Rekonstrukce části Sokolovské ulice v Karlových Varech by měla radnici přijít celkem na 122 milionů korun. Práce, které budou rozvrženy do dvou let, by měly začít letos v létě, informoval náměstek primátorky Karlových Varů Petr Keřka.

Samotná silnice v Sokolovské ulici by měla stát necelých 110 milionů a bude ji provádět společnost Stavby silnic a železnic. „K tomu asi 6,5 milionu půjde přes technický odbor města na veřejné osvětlení, 4,3 miliony na sadové úpravy přes Správu lázeňských parků a 1,1 milionu na technický dozor,“ doplnil Keřka.

Na vozovce se bude nejen vyměňovat povrch, ale celá silnice bude zužovat. Vyhoví se tak novým dopravním předpisům. Díky zúžení se tak omezí doposud spíše chaotické parkování po stranách silnice. Podle Keřky ale není možné při dodržení nových předpisů větší počet míst parkování na této ulici vytvořit. Na Sokolovské ulici budou i postaveny dvě kruhové křižovatky.

První stavební práce by měly začít od křižovatky u Lidlu směrem k hasičské zbrojnici. Vzhledem k tomu, že v této části ulice je silnice úzká, bude muset být dočasně zcela uzavřena. V ostatních částech se počítá jen s částečnou uzavírkou a auta budou jezdit vždy po polovině vozovky, popsal Keřka. Letos by se mohla dokončit část ulice až ke křižovatce s ulicí Majakovského.

Ačkoli se vzhled silnice v Sokolovské ulice výrazně změní, parametry nejsou dostačující na to, aby na ní mohla vzniknout oddělená cyklostezka. Myslím, že vést cyklisty po těchto silnicích není dnes trendem. Chceme směřovat cyklisty na samostatné cyklostezky. Spíš se zaměříme na napojení na páteřní cyklostezku kolem řeky Ohře, dodal Keřka.