Lékařka, která v opilosti srazila chodkyni, dostala podmínku

Nový Jičín - Okresní soud v Novém Jičínem potrestal lékařku Táňu Vávrovou podmínkou dva a půl roku s tříletým odkladem, navíc nesmí čtyři a půl roku řídit auto. Podle obžaloby nabourala v opilosti několik aut a těžce zranila chodkyni. K soudu se nedostavila. Její obhájce ale tvrdí, že s alkoholem v krvi neřídila. Státní zástupce i obhájce si nechali zákonnou lhůtu na odvolání.

Na konci března loňského roku se paní Fuskové změnil život. V centru Nového Jičína ji srazilo auto, které řídila lékařka Táňa Vávrová. Zdena Fusková si podle svých slov vzpomíná pouze na náraz. Probrala se až v nemocnici.

Podle státního zástupce měla lékařka v krvi více než dvě promile alkoholu. Při jízdě autem nejen vážně zranila ženu, ale nabourala také dvě auta.

Státní zástupce Aleš Kopal je s rozsudkem soudce Jaromíra Pšenici i s uznáním viny, které je v souladu se zákonem, spokojen. Obhájce Táni Vávrové Vladimír Hampl s rozsudkem nesouhlasí - podle něj lékařka alkohol vypila až po dopravní nehodě. Dodal, že v rámci soudního líčení chyběla objektivita.

Táňa Vávrová sdělila jediné: „Svědomí mám čisté.“ Lékařka dnes k soudu nepřišla a dopoledne nebyla ve své ordinaci k zastižení.