Zlínští policisté pátrají po čtrnáctileté školačce

Zlín - Zlínští policisté vyhlásili pátrání po čtrnáctileté Marii Jamrychové, žačce osmé třídy základní školy ve Zlíně - Malenovicích. Matka dívku postrádá od neděle, kdy se měla vrátit kolem 20:00, ale domů nepřišla. Policisté žádají o pomoc veřejnost. Všechny informace o pohybu dívky přivítají na lince 158 nebo na kterémkoliv oddělení policie. Podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové našla matka v pokoji dopis, ve kterém jí dcera napsala, že se chystá odcestovat za svým otcem do Irska. "Rodiče jsou rozvedení, dívka prý odešla kvůli neshodám s matkou," řekla Bartíková.

V Česku se řeší každý rok několik případů pohřešovaných dětí ze smíšených manželství. Od dubna pátrala zlínská policie po pětileté Terezce Konečné, kterou podle svědků odvezla od budovy zlínského soudu její matka. Dívenku nakonec v květnu objevil Interpol i s matkou ve švýcarském Curychu.

Podobný případ řešili od konce března i západočeští policisté. Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie tehdy letecky bez souhlasu matky dopravil svou šestiletou dceru Charlie Terezu Vichnarovou z Plzeňska do Austrálie.