Rybáři dnes z Orlické přehrady vylovili mrtvou ženu v sudu

Červená nad Vltavou (Písecko) - Rybáři vylovili v noci z pátku na sobotu z Orlické přehrady mrtvou ženu, která měla ruce svázané drátem a byla uložena do plastové truhly. Podle mluvčí jihočeské policie Anny Drdové si dva mladíci všimli okolo půl desáté večer truhly plující asi 20 metrů za bójkou. „Nasedli na pramici a přitáhli ji ke břehu. Rozhodli se zjistit její obsah. Po odstranění víka uviděli v pootevřené truhle lidské tělo ve značném rozkladu,“ uvedla Drdová.

„Přesnou příčinu smrti určí soudní pitva. Nyní nemůžeme říct, pro podezření z jakého trestného činu případ vyšetřujeme,“ uvedla Drdová. Totožnost ženy policisté neznají. Soudní lékař zjistil, že se jedná o ženu nezjištěného stáří, která byla ve vodě nejméně čtvrt roku.

Jihočeští policisté v minulosti vyšetřovali několik vražd, kdy se pachatelé zbavili těla v Orlické nádrži. Loni podle policie vhodila tělo třiapadesátiletého muže z Písku do přehrady jeho o 14 let mladší manželka. Muži údajně namíchala do jídla uspávací prostředky a s neznámým komplicem ho zabila.

Mrtvoly v letech 1991 až 1993 ukládali do sudů pachatelé takzvaných orlických vražd. Vrazi rozčtvrcená těla dvou zavražděných podnikatelů uložili do sudů a zalili louhem. Sudy pak zaletovali a vhodili do Orlické přehrady. Třetí tělo bylo policejními potápěči nalezeno na dně přehrady zabalené do role pletiva. Pětice zločinců byla po dvou letech odsouzena k vysokým trestům vězení, včetně doživotí.