Na Českolipsku zemřel motocyklista po srážce s autem

Česká Lípa - Motocyklista zahynul dnes okolo 14:30 na silnici v České Lípě - Žizníkově, kde se srazil s osobním automobilem. Nehoda uzavřela zhruba do 17:00 silnici druhé třídy z České Lípy do Mimoně. Řidiči místo tragédie objížděli po místní vozovce přes Žizníkov, jak sdělil operační důstojník českolipské policie.

„Pětačtyřicetiletý motocyklista na Suzuki se srazil se Škodou 110 a byl na místě mrtev. Příčiny nehody se stále vyšetřují,“ dodal policista. Letos zemřeli při haváriích v Libereckém kraji čtyři motocyklisté. Na Českolipsku přišel v květnu o život na silnici I/9 v Zahrádkách na Českolipsku motocyklista z Příbramska. Se svou hondou narazil do Peugeotu 206.

Na nebezpečném úseku mezinárodní silnice E65 mezi Železným Brodem a Loužnicí na Jablonecku zahynuli letos dva motocyklisté - jeden z Lovosic a druhý z Hradce Králové. Oba se střetli v květnu s osobními auty. Komunikace na Českolipsku a v okolí Železného Brodu patří v Libereckém kraji mezi motocyklisty k nejpopulárnějším. Řada z nich tam ale vysoce překračuje povolenou rychlost a předjíždí na nebezpečných místech.

Podle databáze ČTK zemřelo letos v Libereckém kraji při silničních haváriích 14 lidí. Šest z nich přišlo o život na Českolipsku, čtyři na Jablonecku, tři na Liberecku a jednu na Semilsku.