Víkendové počasí nepřálo motoristům

Praha - Horké počasí o tomto víkendu opět nepřálo motoristům. Jen v průběhu těchto dvou dnů zasahovali moravskoslezští hasiči u 14 dopravních nehod, ke kterým došlo na území kraje. Dvakrát na Bruntálsku, třikrát na Frýdecko-Místecku, pětkrát na Karvinsku, dvakrát na Novojičínsku a po jednom případu řešili na Opavsku a v Ostravě, informoval na svých stránkách Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje.

V Hnojníku na Frýdecko-Místecku se stala vážná nehoda v sobotu dopoledne, kde se srazila dvě osobní auta a dva cyklisté. Hasiči pomohli vyprostit zraněné osoby a po poskytnutí pomoci předali čtyři zraněné do péče ZZS. 

K další tragické srážce došlo v sobotu také v Bílčicích na Bruntálsku, kde narazila motorka do stromu a nehodu nepřežily dvě osoby.

Zřejmě nejtragičtější havárie se stala v neděli v deset hodin dopoledne v Bohumíně - Skřečoni na Karvinsku. U této nehody zasahoval i vrtulník záchranné služby. Střetl se tam Renault Mégane se Škodou Felicia. Hasiči na místě vyprostili zraněné. Při této nehodě došlo k usmrcení jedné osoby a ke zranění čtyř dalších.