Uzavírka ulice Milady Horákové omezí provoz autobusů i aut

Praha - Kvůli pokračující výstavbě městského okruhu bude od 30. června uzavřena ulice Milady Horákové v úseku Na Valech - U Sparty. Omezení, která se dotknou tramvají, autobusů i osobních automobilů, potrvají do začátku příštího roku. Novináře o tom dnes informoval pražský radní Radovan Šteiner. Autobusy hromadné dopravy budou odkloněny. Některé dálkové linky budou končit u stanic metra Dejvická nebo v blízkosti Hradčanské.

Od 30. června do 7. ledna 2009 bude uzavřen jízdní pás v úseku Na Valech - Badeniho ve směru do centra. Doprava bude vedena po objízdné trase přes ulici Na Špejcharu a jižní koridor na Letenské pláni.

Od 14. července do 7. ledna příštího roku bude navíc ve stejných místech uzavřen jízdní pruh ve směru z centra. Vozidla budou využívat pás, který vede do centra.

Od konce června bude neprůjezdná i část v úseku Badeniho - U Sparty směrem do centra. V těchto místech je podle Šteinera nutné otevřít stavební jámu pro výstavbu hloubeného tunelu. Objízdná trasa povede přes ulice Na Valech, Na Špejcharu a přes provizorní komunikaci na staveništi.

Dálkové autobusy, které do Prahy míří od Kladna, budou končit na Evropské ulici před hotelem Diplomat. Linky, které jezdí od Hostivic a Jenče, budou končit v ulici Na Valech.

Trasy tramvají se změní už 28. června s přechodem na prázdninový provoz. Dotkne se to linek číslo 1, 5, 8, 14, 15, 20, 23, 25, 26 a 34.