Ve Zlíně začne MHD od července přepravovat i jízdní kola

Zlín - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO), která zajišťuje v obou městech hromadnou autobusovou dopravu, umožní cestujícím na některých linkách ve vozidlech MHD přepravovat také jízdní kola. Cestující je budou moci od 5. července přepravovat vždy o víkendech a svátcích, pokud to umožní obsazenost vozidel, uvedlo vedení společnosti.

„Možnost přepravy jízdních kol v prostředcích MHD je zavedena i u některých jiných dopravních podniků, například v Hradci Králové nebo v Brně. Chceme tuto službu pro cestující vyzkoušet i u nás. Umožníme cyklistům, aby velké výškové rozdíly mezi údolím Dřevnice a okrajovými částmi města překonali autobusem MHD,“ sdělil vedoucí dopravního úseku společnosti Pavel Nosálek.

Kola bude možné přepravovat na šesti linkách převážně v okrajových částech Zlína. Dopravní společnost vybrala takové úseky, které vyhledávají turisté a ve kterých o víkendech vozidla MHD nebývají plně obsazena.

Přeprava jízdních kol bude ve vozidlech možná jen se souhlasem řidiče a s platnou devítikorunovou jízdenkou. Přednost před cestujícími s jízdními  koly budou také mít lidé na invalidních vozících nebo lidé přepravující dětský kočárek.

DSZO chce povolením přepravy jízdních kol vyzkoušet, zda bude systém fungovat a nepřinese na trasách nečekané problémy. Pokud se osvědčí, společnost uvažuje o rozšíření této služby i na dalších linkách.