U výjezdu z Prahy se tvořily dlouhé kolony

Praha - Situaci na prvních desítkách kilometrů dálnice D1 vedoucí z Prahy do Brna dnes zkomplikovalo několik dopravních nehod, kvůli nimž se na hlavní dopravní tepně státu tvořily kolony aut. Řada rodičů, kteří vyrazili s dětmi na letní prázdniny, které dnes začínají, se tak hned v jejich úvodu potýkala s potížemi.

Aktuální dopravní situaci můžete sledovat i přes on-line kamery na portálu ČT24

Dopravu na dálnici D1 nejprve zkomplikovala okolo 16:00 hromadná havárie na jejím 8. kilometru ve směru na Brno, kvůli níž se začaly tvořit kolony aut, jež se táhly až na Kačerov. Nehoda šesti aut za sjezdem na Průhonice tam zablokovala dva jízdní pruhy. Přestože se po 16:00 podařilo komunikaci opět zprůjezdnit, kolony vozidel nezmizely. Pracovníci Centra dopravních informací to přičítali nejen nehodě, ale také příliš velké hustotě provozu.

Další dopravní nehody zkomplikovaly situaci na dálnici D1 večer. Po 19:00 se kolony tvořily rovněž mezi 11. a 15. kilometrem dálnice mezi Jesenicí a Všechromy, a to kvůli nehodě dvou osobních aut. Kvůli tomu tam byl uzavřen levý jízdní pruh uzavřen. Obdobná situace vznikla před 20:00 na 41. kilometrů dálnice před Šternovem, kde se ve směru na Brno srazilo pět aut. I tam se tvoří kolony.

První prázdninový víkend s sebou každoročně přináší
vyšší počet tragických nehod, policisté proto varují řidiče, aby si za volantem dávali velký pozor.