Na Zlínsku havaroval kamion, škoda je odhadována na tři miliony

Otrokovice - Mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku havaroval dnes kolem půl sedmé ráno nákladní automobil. Příčinou nehody, která na několik hodin omezila dopravu na frekventované komunikaci, byla nepozornost řidiče. Škoda na vozidle činí podle prvních odhadů tři miliony korun, sdělila to mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Pětapadesátiletý šofér z Brna sjel z cesty, přejel přes betonový můstek a s celou soupravou zůstal stát na trávě. „Řidič nejprve tvrdil, že mu přes cestu přeběhla srna, později se ale policistům přiznal, že se skláněl pro cigarety a nevěnoval se plně řízení vozu,“ uvedla Bartíková.

Ze soupravy se vysypalo několik desítek prázdných sudů od piva a z nádrže vyteklo asi 250 litrů nafty. Tu museli odklízet hasiči a odpoledne ji ze zeminy bagrem odstraňovala specializovaná firma. Nehoda se obešla bez zranění. Policejní hlídky v úseku nehody asi čtyři hodiny řídily dopravu. „Komplikace nastaly zejména ve chvíli, kdy se havarované auto vyprošťovalo a cestu jsme museli oboustranně uzavřít,“ dodala Bartíková.