Objížďka přes Hodslavice komplikuje život místním obyvatelům

Nový Jičín - Obcí Hodslavice na Novojičínsku vede objížďka z Valašského Meziříčí na Hranice. Využívají ji především kamiony. Obyvatelům, kteří bydlí v okolí hlavní silnice, znepříjemňuje hluk život. Tisíce projíždějících aut pak ničí silnici i omítky domů.

Před uzavírkou projíždělo po hodslavické silnici 8 000 aut denně, v současné době po ní jezdí o 10 000 aut víc a pro obyvatele je obtížné hluk snášet. „Přestěhoval jsem se sem před sedmi lety z Prahy a takový hluk jsem nezažil ani v centru,“ říká obyvatel Hodslavic Zdeněk Hrubý.

Podle silničářů je objížďka, která vede přes Hodslavice směrem na Nový Jičín, jedinou možnou náhradní cestou pro řidiče, kteří míří z Valašského Meziříčí do Hranic. Tato silnice se bude až do konce října opravovat a patrně nelze počítat s urychlením stavby. „My se v maximální míře snažíme délku této uzavírky zkrátit, ale když vám do toho vstoupí špatné počasí, tak se betonářské práce prostě zpomalují,“ vysvětluje Pavel Študent, provozní náměstek Ředitelství silnic a dálnic.

Na silnici se již teď tvoří rigoly a prohlubně. Podle obyvatel Hodslavic bude jejich obcí o prázdninách projíždět více aut než doposud, což celou situaci ještě zhorší.