Kvůli demolici lávky nebudou centrem Pardubic jezdit trolejbusy

Pardubice - V Pardubicích se dočasně změní trati některých trolejbusových linek, kvůli odstraňování lávky na Palackého třídě. Změny jízdních řádů se projeví od 12. do 26. července. Další dopravní výluky se také dotknou cestujících v Lázních Bohdaneč a Ohrazenicích, informoval dopravní podnik na webových stránkách.

Linka číslo 3 bude jezdit v době výluky po trase zastávek Hlavní nádraží, kpt. Bartoše, Bělehradská, Hradecká a napojí se na obvyklou trasu do Lázní Bohdaneč.

Změny se dočká také linka číslo 13. Z konečné stanice Polabiny Sluneční bude odkloněna Bělehradskou ulicí, projede Sladkovského třídou a pak se napojí na současnou trasu směrem na sídliště Dubina. Dočasně skončí provoz linky číslo 4 a nahradí ji odkloněná linka číslo 13. Linku číslo 2 nahradí autobusy, které budou jezdit po stávající trase.

Od 14. července do 31. srpna nebudou jezdit spoje Trnovskou ulicí v Ohrazenicích. Zastávka Ohrazenice pro autobus číslo 6 bude přeložena na zastávku Globus. Od 8. července do 30. října platí výluka také v Lázních Bohdaneč. Kvůli uzavírce Šípkovy ulice budou trolejbusy zajíždět pouze do centra a trasu vždy ukončí na zastávce Lázně Bohdaneč.